Labdarúgóink felkészülése a bajnokságra. <-Ide kattintva olvashatja a cikket.

2014.08.18 20:54

LABDARÚGÓINK FELKÉSZÜLÉSE A BAJNOKSÁGRA

            A megyei harmadik osztályba jutott csapatunk 2014. július hó 9-én megkezdte a felkészülést a bajnoki évadra. Lassan, de formálódott csapatunk, és ha nehezen is, de lesz ifjúsági csapat is. Az ifi csapat 50%-ban Tiszasülyiekből állt össze. Nem található 11 ifi korú, hadra fogható játékos városunkban. Valahol valami nagyon el lett baltázva. Nincs vonzó ereje a labdarúgásnak. Ezért kell, a jövőben fáradoznunk, hogy visszanyerjük a fiatalok bizalmát és hitét a labdarúgás iránt. A felnőtt csapat és nagy átalakuláson ment át. Németországba kaptak munkát: Kecső Zoltán, Lovász Attila, Varga Tamás. Munkahelyi elfoglaltság miatt nem vállalják a további játékot: Kovács Arnold, Csabajda Zoltán, Deregi Gábor. Továbbra is a játékos állományba maradt: Sléder Gábor, Csabajda Ferenc, Varga Norbert, Fejes László, Tímári Csaba, Annus Árpád, Serfőző Attila, Lévai Zoltán, Hajdú Péter, Telek Péter, Kovács Mihály, Peszeki Patrik, Donkó Krisztián, Danajka Balázs, Kecső Kristóf, Szabó Sebestyén. Érkezett játékosok: Kőtelekről: Kiszely Tamás, Kiszely Szabolcs. Csépáról: Bali Imre. Jászladányból visszatért Jánosi Dániel.  A Szolnoki Máv-bólCzapkó Tibor, Horváth Szabolcs. Újra a színeinkben játszik Csajbók Ádám. Az új csapatot a jövőben az „idősebb” Czapkó Tibor vezényli a bajnoki évadban.

            Az ifjúsági csapatot a következő évadban Sléder Gábor irányítja. A csapatot a következő játékosok képviselik: Szabó Sebestyén, Czakó Tamás, Fejes Levente, Gilszki Patrik,  Gólya András, Héja Norbert, Koncsik Ádám, Nyeső Attila, Nyeső Csaba, Papp Dominik Róbert, Szabó Gyula,  Varga Patrik, Varga Tamás, Vizi Erik Gergely.Ifjúsági játékosokat továbbra is várunk a csapatba.

            Mind az ifjúsági és felnőtt csapat tagjai komoly hozzáállással kezdték az edzéseket. Azonban tudomásul kell venni, hogy a tanulás és a munka nem minden esetben teszi lehetővé az edzésen való részvételt. Egy biztos, hogy nem fognak a játékosok feltett kézzel kivonulni a pályára. A felkészülés közbe edzőmérkőzéseket is iktattunk be, magasabb osztályú csapatokkal.

  1. SZÁSZBEREK – BESENYSZÖG. 5 – 1  (4 – 0).  Mérkőzés helye Szászberek. A mérkőzés alatt látszott, hogy nincs összeszokva a csapat. Akadozott a játék. Az első félidőben lerohantak bennünket, mert a védelem a puha vaj szerepét töltötte be. A szünet jót tett a csapatnak, az edző rendezte a sorokat és így már megnehezítettük a továbbiakban Szászberekiek dolgát, támadást is vezettünk ebben a félidőben.
  2. BESENYSZÖG – JÁSZKISÉR  1 – 5  (0 – 3) Jó talajú pályán, Besenyszögön került sor a mérkőzésre. A rutinos Jászkisér rendre érte el góljait.Ismét a félidőben ismét a fejekben kellett rendet teremteni, aminek az lett az eredménye, hogy elkezdett futballozni a csapat. A jobb képességű csapat megérdemelten nyert.
  3. BESENYSZÖG – SZÁSZBEREK  4 – 2  (2 – 1) Hazai pályán már látszott, hogy alakul a csapat. Szívós küzdelemben legyőzték a vendégeket a viharos, esős és szeles időben.
  4. Besenyszög SE – Martfűi LK Magyar Kupamérkőzés Besenyszögön.  0 – 1  (0 – 1)

A negyedik percben a martfűi Magyar Sándor huszonkét méterről lőtte a labdát kapura, mely lecsúszott a lövés pillanatában és ívelten kilőtte a hosszú sarkot, mely a fizika törvényeit sértette meg. Sajnos gól. Innen kezdve csapatunk többször veszélyeztette a vendégek kapuját, de nem tudtuk fölényünket gólra váltani. A Martfűiek lettek idegesebbek és felpörögve támadtak, de nem tudtak ők sem betalálni a kapuba, sőt nekünk voltak veszélyesebb helyzeteink. A végén a vendégek örültek a számunkra nem hízelgő eredménynek. A csapat jól és szervezetten játszott. Ez egy fájó vereség volt számunkra.

  1. LURKÓ FOCIMÁNIA – BESENYSZÖG SE edzőmérkőzés Szolnokon, a Vegyi pályán. 4 – 4  (1–3) Ezen a mérkőzésen a csapat egy félidő előnyt adott a hazaiaknak. A játék erősen szétszórt volt ezen időszakban. Az utolsó öt percben feltámadtunk és rúgtunk egy bombagólt. A szünet után sorozatban dolgoztuk kihelyzeteinket, de mi segítettünk a hazaiaknak is, hiszen még öt méterről az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Három ordító helyzetben is hibáztunk. A döntetlennek a hazai csapat örülhetett, hiszen sorozatban hagytuk ki a helyzeteket.

 

Az utolsó héten edzés és 2014. augusztus hó 23-án, KUNMADARASON kezdetét veszi a 2014/15-ös bajnoki évad a harmad osztályban is.Van a csapatnak egy kis adósága, hiszen a negyed osztály bajnoka mind a hat pontot begyűjtötte ellenünk.

 

Besenyszög.2014.augusztus. 18.                                                      FG.