TAVASZI ÖTÖDIK FORDULÓ

2015.04.20 13:13

MEGYEI HARMADOSZTÁLY.

CSERKESZŐLŐ LISTAVEZETŐHÖZ MÉLTÓAN LEHENGERELTE JÁSZJÁKÓHALMÁT.

KUNMADARAS ISMÉT BEGYŰJTÖTTE a HÁROM PONTOT

            A mai nap nem indult jó előjelekkel, mert az indulásnál mindkét csapatunk létszám hiánnyal küzdött. A múlt heti maródiak listája mellett néhányan önkéntes szabadságra mentek és cserbenhagyták a csapatot, amely amúgy is több sebtől vérzik. Érthetetlenül állt mindenki az öltözőben, de menni kellett. A hosszú úton teljes csend uralkodott az autóbuszon, amit néha egy – egy kérdés törte meg a csendet: „Miért vállalja, ha nem érdekli a csapat?”… „Én most miért nem a pihenést választottam, amikor sérült vagyok?” „ Miért most kell pihennie, mikor csak fáradt? ”…  ehhez hasonló gondolatok keringtek a fejekben, de a választ nem találtunk. Fel kell venni a mezt, még akkor is ha jómagam is sérült vagyok.

FÉRFI FELNŐTT BAJNOKSÁG:

KUNMADARAS KSK - BESENYSZÖGI SE       4 - 1      (2 - 0)            Kunmadaras: 65 néző

Játékvezető: Kálnai Milán           Segítői:  Virágh Zoltán és Ambláczki János

KUNMADARAS KSK:   Csík – Federics – Kocsis – Koszta R. – Rózsa Zs. – Rózsa I. – Nagy -  Koszta A.(Szincsák 46.) –Fehér (Barta N. 90.) – Barta J. (Pap 71.).

Vezető edző: Rózsa Sándor

BESENYSZÖG:  Sléder G. – Varga N. - Czapkó T. – Fejes L. –  Tímári Cs. –  Telek P. – Kovács M. -  Deregi - Bali I. – Jánosi D. – Donkó K.

Cserék: Szabó Sebestyén,  Kecső  Kristóf.

Edző: Czapkó Tibor

Góllövők:  Fehér Norbert (16. és 71.perc), Barta János (49.perc), Rózsa Sándor (91.perc) illetve Telek Péter (77.perc)

                Az időjárás nem volt tavaszias, hiszen kellemetlen, erős szélben kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat számára fontos volt a győzelem. A hazaiak jól menetelnek a Magyar Kupában és az utóbbi időben gyűjtik a listavezetők skalpját. Jól kezdődött a hazaiak számára a mérkőzés, akiket a szél is támogatott. Rendre vezették a támadásokat, de csak a 16. percben voltak eredményesek. Ekkor már kezdték a játékvezetők a játékosok idegeit kóstolgatni. Rendre fordított ítéleteket hoztak. A továbbiakban kiegyenlítődött a játék, de a hazaiak voltak kissé veszélyesebbek. Már egy – egy sárga lap is villant.

                A szünet után a hazaiak újabb gólt jegyezhettek fel. Kettő nulla a hazaiak javára. Egyre inkább feszült lett a hangulat, amit a játékvezetők gerjesztettek. Ekkor már a játékvezetői hármas régen nem a mérkőzést követte, mert amit ítéltek annak soha nem volt köze az eseményhez. Ítéletek sokasága fordított ítélet volt. Parázs jelenetek a pályán, forró hangulat a pálya szélén.  A vendégek mindent egy lapra tettek fel, és ostromozni kezdték a hazaiak kapuját, de nem voltak eredményesek, hiszen ekkor már a partjelzők sem tudták, vagy „tudták” hogy miért lengetnek. Kontra támadásból a 73. percben az i-re feltették a hazaiak a pontot. Három nulla a hazaiaknak.  A 77. percben a támadások sokasága után született egy szabályos gól. Ezt már a játékvezetők sem tudták megakadályozni. Zárszó: már mindenki ment volna az öltözőbe, de mivel nem volt vége a mérkőzésnek a hazaiak még egy gólt könyvelhettek el a kilencvenegy, - kettő, - három vagy kitudja hányadik percben. (játékvezető 91. percet jelölte)

                Két jól felkészült csapat küzdelméből a hazaiak kerültek ki győztesen, és megérdemelten tartották otthon a három bajnoki pontot.  A Besenyszögi csapat küzdött, még sérülten is, de nem volt igazi átütő erő a csapatban. A hazaiak jobban akarták a győzelmet és úgy is küzdöttek.

                Ezen a napon egy jó mérkőzést tettek tönkre a játékvezetők. Köszönjük, de az ilyen játékvezetésből nem kérünk. Huszonkét játékos, és két edző munkáját teszik tönkre kilencven perc alatt. Hol van ezekben a játékvezetőkben a játék iránti alázat és tisztelet?

FÉRFI FELNŐTT BAJNOKI TABELLA ÁLLÁSA

  1. CSERKESZŐLŐI SE                           17   12    3      2                    57 -  17                 39 pont
  2. KENDERES I.                                      17   11     2     4                    42 -  23                 35 pont
  3. BESENYSZÖGI  SE                           17   10     4     3                    29 -  22                 34 pont
  4. FC JÁSZSZENTANDRÁS                 17     9     1     7                    31 -  26                 28 pont
  5. KUNMADARAS KSE                       17     7     7     3                    48 -  30                 28 pont
  6. KENGYEL LSE                                    17     5     3     9                    30 -  49                14 pont  (-4)
  7. JÁSZJÁKÓHALMI KSE                    17     3     5     9                    17 -  31                 14 pont
  8. TISZASZŐLŐSI  KSE                         16     2     4   10                    21 -  43                 10 pont
  9. LURKÓ FOCIMÁNIA                       17     2     1   14                    26 -  60                   7 pont

EREDMÉNYEK:

                       Kunmadaras KSE    - Besenyszögi SE                       4 - 1      (1 -  0)

                       Kenderes I.               – FC Jászszentandrás             1 -  2      ( 0 - 1)

                       Kengyel LSE              - Lurkó Focimánia                     3 -  1      ( 0 -  0) 

                       Jászjákóhalmai SE   - Cserkeszőlői SE                      0 -  6      ( 0 -  2)

 

TÖMÖRÖDIK AZ ÉLMEZŐNY. A LISTAVEZETŐ TISZASZŐLŐS LÉPÉS ELŐNYBEN VAN

U – 21, FÉRFI IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG:

KUNMADARS KSK -  BESENYSZÖGI SE      3 - 3      (3 - 2)       Kenderes: 20 néző

Játékvezető: Vígh Zoltán             Segítője:  Amblánczki János

KÖZÉPTISZAI MEDOSZ SK:  Lakatos – Tasi Krisztián – Nagypál (Farkas 46.) – Koszta Béla – Seres – Horváth (Szabó 58.)– Koszta Márk – Nagy – Tasi József – Pékó – Kovács.

További csere: Semsei, Szabó

Edző: Rózsa Sándor

BESENYSZÖG:  Szabó Sebestyén – Czakó Tamás -  Héja Norbert – Serfőző Attila – Fejes Levente -  Varga Patrik – Nyeső Attila – Koncsik Ádám  – Varga Tamás – Nyeső Csaba -

Edző: Sléder Gábor

Góllövők:  Tasi Krisztián (6. és 30. perc), Horváth Sándor (23.perc) illetve Fejes Levente (14. és 56. perc), Varga Tamás (16. perc)

                A hazaiak kezdték a mérkőzést, akiket a fergeteges szél is támogatott. A vendégek tíz játékossal kezdték a mérkőzést és nem találták az ellenszerét a hazaiaknak az első percekben.  Lassan ébredeztek, de a hazaiak egy potya ízű góllal szereztek vezetést. 26 méterről csorgott a kapus kezei között a hálóba az erőtlen labda. Ezután feltámadtak a tíz emberrel játszó vendégek és egy formás támadás után Fejes Levente talált a kapuba a 14. percben. Nem lazítottak a vendégek és két perc múlva Varga Tamás lőtt a kapuba. A hazaiak nem adták fel és az erélytelen és gyenge napot kifogó játékvezető váratlanul a tizenegyes pontra mutatott. A hazaiak a büntetőt értékesítették. Kiegyenlített játék folyt a pályán, amikor a hazaiak a 30. percben újabb gólt értek el. Az utolsó negyedórában küzdött a vendégcsapat, de gólt nem értek el. A hazaiaknál a fáradtság jelei mutatkoztak. Következett a szünet.

                A második félidőben tovább fokozta a Besenyszög a játék tempót, de hadilábon álltak a szerencsével. A kapufáról mindíg kifelé pattant a labda. Sorozatos helyzetek után az 56. percben Fejes Levente fejelt a kapuba.  Nagy nyomást gyakoroltak a vendégek a hazaiakra, de nem tudtak gólt lőni, a szerencse kegyelt csapatnak. Lassan a vendégek is kezdtek elfáradni, hiszen nagyszerűen küzdöttek még így is hogy tízen játszottál végig a mérkőzést. A mérkőzés legjobbja Héja Norbert, aki az utolsó percig küzdött. Ezen a mérkőzésen, ha egy két játékos csak egy kicsit nyújtott volna tudásából egy keveset, simán le lehetett volna győzni a hazaiakat, hiszen nem kellett volna mást tenni csak játszani és nem dumálni.

Végeredményben a játékosokat megilleti a dicséret, mivel a csapat zöme küzdeni tudásból jelesre vizsgázott és nem hátráltak meg még vesztes helyzetben sem.

A győzelemhez közelebb álltak a vendégek.

FÉRFI IFJÚSÁGI (U – 21) BAJNOKI TABELLA ÁLLÁSA

  1. TISZASZŐLŐSI  KSE                         16   12     1     3                    73 -  22                 37 pont
  2. BESENYSZÖGI SE                            17   10     5     2                    58 -  27                 35 pont
  3. FC JÁSZSZENTANDRÁS                 17   11     0     6   45 -  35                 33 pont
  4. LURKÓ FOCIMÁNIA                       17   10     1     6                    55 -  35                 31 pont
  5. CSERKESZŐLŐI SE                           17     9     0     8                    43 -  39                 27 pont
  6. KENDERES I.                                      17     9     3     4                    49 -  35                 19 pont                (- 11)
  7. KUNNMADARAS KSE                    17     5     3     9                    51 -  48                 18 pont
  8. JÁSZJÁKÓHALMI KSE                    17     2     1    14                   19 -  63                   7 pont
  9. KENGYEL LSE                                    17     0     2    15                   17 -  86                   0 pont (- 2)

 

A mai mérkőzéseken dicséret illeti azokat, akik ilyen előzmények után ringbe szálltak és becsülettel küzdöttek mind a két csapatért. Akik otthon maradtak, „mondva” csinált problémákkal azok gondolkodjanak el, hogy mit akarnak és ha nem kívánnak tovább játszani, akkor adják le a szerelést és pihenjenek, ha pedig igen akkor tegyék oda magukat.

EREDMÉNYEK:

                       Kunmadaras KSE    - Besenyszögi SE                       3 - 3      (3 -  2)

                       Kenderes I.               – FC Jászszentandrás             1 -  2      ( 1 - 0)

                       Kengyel LSE              - Lurkó Focimánia                     0 -  5      ( 0 -  2) 

                       Jászjákóhalmai SE   - Cserkeszőlői SE                      2 -  5      ( 0 -  2)

 

KÖVETKEZŐ FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI:

        2015.04.25.(szombat) 14.00 és 16.00 órai kezdésekkel

                                       Cserkeszőlői SE                                - Kunmadaras KSE

                                       Besenyszögi SE                - Tiszaszőlősi KSE

        2015.04.26.(vasárnap) 14.00 és 16.00 órai kezdésekkel:

                                       FC Jászszentandrás        - Kengyel LSE

                                       Lurkó Focimánia              - Jászjákóhalmai SE

 

 Besenyszög, 2015. április hó 20.

 

Farkas Géza    SE Elnök.